
Ugnslagad makrillfilé i smaskig gräddsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3157 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 18%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Hel fisk rensas, fileas och benas ur. Behåll skinnet på. Skölj av.
- Skala och koka potatis.
- Smörj en ungsform eller ugnspanna.
- Lägg fisken med skinnsidan nedåt. Salta och dra några varv med pepparkvarnen över.
- Värm upp grädde och vin i kastrull till det nästan kokar. Häll det i formen. Täck med aluminiumfolie. Sätt in mitt i ugnen cirka 35 minuter.
- Grovhacka dill.
- Lyft ur fisken.
- Rör ner senap och dill i såsen. Smaka av.
Kockens kommentar
Senap får ej koka för att den då får besk, bitter smak. Rör därför ner den innan servering. En normalstor makrillfilé väger 125 gram (115g tillagad), vilket är i underkant för en portion, så välj helst filéer som råa väger runt 150 gram per portion (tillagad vikt ~140 gram). Läs mer om makrill > Klicka på ingrediensen.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)