Helstekt makrill i ugn
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis

0.8 

kilo

Smör

40.0 

gram

Mjölk

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Helstekt makrill i ugn

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 1141

GBR (GI) / port: 6

Recept: 4564 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 18%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 510 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.8 kilo 12%

Smör 40.0 gram 6%

Mjölk 0.5 dl 1%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  • Sätt ugnen på 225ºC.
  • Skala och koka potatis.
  • Fisk: Ta ur/rensa fisken, skär bort huvud och stjärtfena, skölj av. Salta och peppar ut- och insida och fyll buken med citronskivor och dill.
  • Lägg på smord ugnsplåt eller i ungsform. Lägg några smörklickar på fisken, några citronskivor och dill.
  • Ugnslaga cirka 15 minuter. Fenorna skall lätt kunna lossas. Ös med steksky efter halva tiden. Tillsätt lite hett vatten i botten för att få sky.
  • Sås: Koka upp vatten och lös upp buljong­tärningen. Tillsätt vin och låt koka en stund. Häll på grädde och koka till såskonsistens. Krydda med citron, salt och peppar från kvarn. Smaksätt gärna med silad steksky.
  • Mosa potatisen, tillsätt smör och en skvätt mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem