Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 1141

GBR (GI) / port: 6
Recept: 4564 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 18%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Skala och koka potatis.
- Fisk: Ta ur/rensa fisken, skär bort huvud och stjärtfena, skölj av. Salta och peppar ut- och insida och fyll buken med citronskivor och dill.
- Lägg på smord ugnsplåt eller i ungsform. Lägg några smörklickar på fisken, några citronskivor och dill.
- Ugnslaga cirka 15 minuter. Fenorna skall lätt kunna lossas. Ös med steksky efter halva tiden. Tillsätt lite hett vatten i botten för att få sky.
- Sås: Koka upp vatten och lös upp buljongtärningen. Tillsätt vin och låt koka en stund. Häll på grädde och koka till såskonsistens. Krydda med citron, salt och peppar från kvarn. Smaksätt gärna med silad steksky.
- Mosa potatisen, tillsätt smör och en skvätt mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)