Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 83
            Kcal / portion: 455
            GBR (GI) / port: 9
Recept: 1821 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%
Maizena ljus 1.0 msk 1%
Vitpeppar 1.0 krm 0%
...
![]()
Skapat av
Oatly
Tillagning (1 tim 30 min )
- Lägg filéer i en ugnssäker form. Riv över limeskal. Pressa ner halva fruktens saft. Häll över matlagningsvin. Krydda. Låt stå och dra i en halvtimme. Sätt ugnen på 200°C.
 - Tippa formen och häll av spadet (OBS! sparas till såsen). Sätt sedan in fisken i ugnen i cirka 15 minuter, tills den blir helt vit. Gör under tiden sås och potatismos.
 - Skala potatis. Skär den i bitar. Koka i lättsaltat vatten.
 - Mosa potatisen med en potatisstöt eller pressa med en potatispress. Blanda i havredryck, iMat och margarin. Smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt lite muskot.
 - Skala och finhacka lök. Fräs löken. Slå på matlagningsvin, spad och iMat. Koka upp. Krydda med vitpeppar och buljong. Red med maizena. Mixa eventuellt med en mixerstav.
 - Servera fisken med limesås, potatismos och färggranna grönsaker.
 
Kockens kommentar
Genom att pressa lime över fisken startar tillagningen redan innan fisken kommer in i ugnen. Av spadet från fisken görs sedan den oemotståndligt goda limesåsen. Servera gärna med färggranna grönsaker såsom morötter och haricot verts för att bryta av mot den vita fisken och moset.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)