Havre- och rågbullar med pumpafrön
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal små bullar: 24

Baka matbröd med jäst >

 

 

Om kalljäsning bröddeg >

 

 

Om kuvertbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Havre- och rågbullar med pumpafrön

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 293

Kcal / portion: 133

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3200 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 6%

Portionsvikt: 46 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Baka matbröd med jäst > Äts ej

Om kalljäsning bröddeg > Äts ej

Om kuvertbröd > Äts ej

...

Skapat av
Oatly

Tillagning (1 tim + 1 tim 30 min )

  1. Deg: Smula ner jäst i en bunke. Smält margarin. Tillsätt Oatly färsk Havredryck. Värm till 37°C. Rör ut jästen med lite av degspadet.
  2. Rör ner resten av vätskan tillsammans med salt, socker, aprikoser, havregryn och rågmjöl. Tillsätt sedan vetemjölet lite i taget. Arbeta degen i cirka fem minuter i maskin. Låt jäsa övertäckt i cirka 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Forma: Lägg degen på ett mjölat bakbord. Dela i portionsbitar ā 60 gram stycke för små bullar. Rundriv (forma) runda bullar och låt dem jäsa på plåt med bakplåtspapper i 30 minuter.
  5. Klipp ett kryss i varje bulle. Pensla bullarna med Oatly färsk Havredryck. Strö över pumpafrön.
  6. Gräddas mitt i ugnen i 12-15 minuter.

Kockens kommentar

Bullarna kan även kalljäsas i kylskåp över natten (läs mer > Om kalljäsning jäsdeg). Då halverar du mängden jäst och använder kall degvätska. Forma degen till bullar på morgonen och låt de jäsa på plåt under bakduk i 30 minuter. Brödet passar väl till kuvertbröd (läs mer > Om kuvertbröd).

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 12 cl vatten per bulle har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Småfranska grundrecept

Grahamsfrallor

Havre- och rågbullar

Skållade havrebullar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem