Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 293

Kcal / portion: 133

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3200 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 6%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Baka matbröd med jäst > Äts ej
Om kalljäsning bröddeg > Äts ej
Om kuvertbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Oatly
Tillagning (1 tim + 1 tim 30 min )
- Deg: Smula ner jäst i en bunke. Smält margarin. Tillsätt Oatly färsk Havredryck. Värm till 37°C. Rör ut jästen med lite av degspadet.
- Rör ner resten av vätskan tillsammans med salt, socker, aprikoser, havregryn och rågmjöl. Tillsätt sedan vetemjölet lite i taget. Arbeta degen i cirka fem minuter i maskin. Låt jäsa övertäckt i cirka 1 timme.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Forma: Lägg degen på ett mjölat bakbord. Dela i portionsbitar ā 60 gram stycke för små bullar. Rundriv (forma) runda bullar och låt dem jäsa på plåt med bakplåtspapper i 30 minuter.
- Klipp ett kryss i varje bulle. Pensla bullarna med Oatly färsk Havredryck. Strö över pumpafrön.
- Gräddas mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Kockens kommentar
Bullarna kan även kalljäsas i kylskåp över natten (läs mer > Om kalljäsning jäsdeg). Då halverar du mängden jäst och använder kall degvätska. Forma degen till bullar på morgonen och låt de jäsa på plåt under bakduk i 30 minuter. Brödet passar väl till kuvertbröd (läs mer > Om kuvertbröd).Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 12 cl vatten per bulle har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.