Grahamsfrallor med sirap
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal medelstora bullar: 16

Så rundrivs deg >

 

 

Om ljust matbröd >

 

 

Baka matbröd med jäst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grahamsfrallor med sirap

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 261

Kcal / portion: 141

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2254 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 1%

Kolhydrater: 53%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 54 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så rundrivs deg > Äts ej

Om ljust matbröd > %

Baka matbröd med jäst > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim 30 min )

Se film, klicka på "Matgeek" under bilden. I filmen jäses brödet över natt (inte i receptet).

  1. Smula ner jäst i en bunke och tillsätt fingervarmt vatten (~37ºC). Rör om tills jästen löst upp sig.
  2. Deg: Tillsätt salt och blanda ner mjöl. Blanda väl. Degen skall vara kladdig. Lägg över en duk och låt vila i 10 minuter.
  3. Riv (knåda) degen ordentligt på mjölat bakbord i 3-4 minuter. Låt vila under bunken i 5 minuter, för att sedan rivas (knådas) några minuter till. Läs mer > Så knådas, rivs deg.
  4. Låt jäsa till dubbel storlek under duk (eller i bunke som på filmen) i cirka 30 minuter. Strö lite mjöl på degen så att den inte kletar fast i duken.
  5. Utlagning (forma): Ta ut och riv (knåda) degen som hastigast. Forma små bullar av degen 65-70 gram styck (50g för mini, 100g för klassiska stora frallor). Rundriv (rulla) till fina runda bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper, med "verket"  (skarven) nedåt (läs mer > Så runddrivs deg). Täck med duk. Låt jäsa 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225ºC
  7. Avbaka: Sätt i ugn i 15-20 minuter.
  8. Ta ut och låt svalna. Ljust bröd är godast nybakat.

Kockens kommentar

Mjöl väger ~60 gram/dl (450g = 7,5 dl). Degen kan tillredda som bullar jäsas över natt som i filmen, eller som hel deg för att formas och bakas nästa deg. Långsam jäsning under längre till i kallt utrymme ger bättre glutenbildning. Läs mer > Så bakas vitt bröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 14 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Passar till

Frallor grundrecept

Källarfranska

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem