Äppelspäckad karréstek med cidersås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskkarré >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Äppelspäckad karréstek med cidersås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 380

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2282 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 11%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 217 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas fläskkarré > Äts ej

...

Skapat av
Scan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Skala äpple. Skär vassa, smala bitar. Rulla i salvia.
  3. Gör små hål i karré och peta in äppelbitarna. Gnid in med salt och peppar. Lägg på ett ugnssäkert fat. Sätt i en köttermometer med spetsen i mitten på steken.
  4. Ugn: Sätt in i ugn och stek tills innertemperaturen är 85ºC.
  5. Tag ut steken ur ugnen. Låt den få vila 15 minuter innan den skärs upp.
  6. Sås: Häll samtliga ingredienser till såsen i en kastrull utom mjölet och grädden. Låt det koka upp. Blanda samman mjöl och grädde. Vispa ner det i såsen. Låt såsen sjuda cirka 5 minuter.
  7. Servera: Skär upp steken tvärs över muskeltrådarna i tunna skivor. Servera med cidersås, kokt potatis, morötter, ärter och eventuellt äppelgelé.

Alternativ

Plommonspäckad fläskkarré

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem