Plommonspäckad fläskkarré med rotfruktsgratäng
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskkarré >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Plommonspäckad fläskkarré med rotfruktsgratäng

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 966

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3864 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 12%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 509 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas fläskkarré > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200-225°C.
  2. Gratäng: Skala och skiva rotfrukter och purjolök. Varva skivorna i en smord gratängform. Salta, peppra och häll på grädde. Ställ in i ugn i cirka 40 minuter till fin färg.
  3. Kött: Skär en djup skåra längs ryggbenet och stoppa in katrinplommon. Äppelbitar kan också ingå. Eller.. se kommentar. Bind ihop med hushållssnöre. Gnid in ytan med rosmarin, salt och peppar.
  4. Stek köttet hastigt i panna på hög värme tills det får fin färg runt om. Lägg köttet i ugnsform, och efterstek i cirka 30 minuter till inner­temperatur 80°C. Låt vila 10 minuter.
  5. Sås: Vispa ur pannan med lite vatten. Häll i grädde, fond och soja. Låt småkoka i några minuter. Salta och peppra.

Kockens kommentar

För knaperstekt svål, se recept via länk nedan.

Plommonspäckning: I stället för att skära upp köttet vid ryggbenet kan man trycka ut ett hål i kortändan, lämpligen först med ett brynstål sedan med skaftet på en inte alltför stor förskärare (kniv). Hålet fylls med katrinplommon och tunt skivade äpplen. Ett tredje sätt är att snitta små hål i köttytan och där trycka in katrinplommon, vilket ofta föreslås i recept. Nackdelen är att den ytliga delen av plommonet ofta blir så hårt stekt att det knappt kan ätas.

Alternativ

Knaperstekt fläskstek

Äppelspäckad fläskkarré

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem