Ansjovis och kavringbakad torskrygg med rostade sparrispotatis och fänkålsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bladpersilja

1.0 

knippe

Smör till stekning

3.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ansjovis och kavringbakad torskrygg med rostade sparrispotatis och fänkålsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 893

GBR (GI) / port: 12

Recept: 3572 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 705 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Bladpersilja 1.0 knippe 0%

Smör till stekning 3.0 msk 8%

Salt och svartpeppar 0%

...

Skapat av
Abba

Tillagning (40 min + 2 tim )

  1. Torsken: Skär torsk i portionsbitar. Rör ut salt och socker i vatten. Låt torsken rimmas i lagen cirka 2 timmar.
  2. Rostad sparrispotatis: Skala och koka sparrispotatis (eller någon annan fast potatis). Strimla persilja. Dela potatis. Bryn i smör. Blanchera och skala tomater. När potatisen är gyllenbrun så svänger du runt dem i persiljan och tomaterna.
  3. Ansjovisplatta: Sätt ugnen på 175°C. Riv ost. Låt ansjovis rinna av. Mixa ansjovis, kavring, ost och smör till en smulig deg.
  4. Kavla ut degen mellan plastfilm. Kavla ett tunt täcke. Skär ut bitar som är lika stora som torskbitarna. Lägg på en kavringplattan på varje torksbit. Stek fisken i ugnen cirka 10 minuter.
  5. Fänkålsås: Skala och finhacka lök. Skär fänkål i bitar. Fräs lök och fänkål i smör. Slå på kycklingbuljong och grädde. Koka ihop tills hälften kvarstår.
  6. Sila bort lök och fänkål. Smaka av med smör, salt, peppar och citronjuice. Avsluta med pernod, för att få en högre anissmak.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem