
Ansjovis och kavringbakad torskrygg med rostade sparrispotatis och fänkålsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 893

GBR (GI) / port: 12
Recept: 3572 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min + 2 tim )
- Torsken: Skär torsk i portionsbitar. Rör ut salt och socker i vatten. Låt torsken rimmas i lagen cirka 2 timmar.
- Rostad sparrispotatis: Skala och koka sparrispotatis (eller någon annan fast potatis). Strimla persilja. Dela potatis. Bryn i smör. Blanchera och skala tomater. När potatisen är gyllenbrun så svänger du runt dem i persiljan och tomaterna.
- Ansjovisplatta: Sätt ugnen på 175°C. Riv ost. Låt ansjovis rinna av. Mixa ansjovis, kavring, ost och smör till en smulig deg.
- Kavla ut degen mellan plastfilm. Kavla ett tunt täcke. Skär ut bitar som är lika stora som torskbitarna. Lägg på en kavringplattan på varje torksbit. Stek fisken i ugnen cirka 10 minuter.
- Fänkålsås: Skala och finhacka lök. Skär fänkål i bitar. Fräs lök och fänkål i smör. Slå på kycklingbuljong och grädde. Koka ihop tills hälften kvarstår.
- Sila bort lök och fänkål. Smaka av med smör, salt, peppar och citronjuice. Avsluta med pernod, för att få en högre anissmak.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)