Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 2062

GBR (GI) / port: 31
Recept: 2062 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 7%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om filmjölksbröd > Äts ej
Om ljust matbröd > Äts ej
Så bakas ljust bröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kungsörnen
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smörj en avlång stor brödform. Strimla aprikoser. Rosta solroskärnor i en torr panna.
- Blanda alla torra ingredienser. Rör i filmjölk, aprikoser och russin. Rör till en kladdig deg.
- Ös upp degen i formen. Strö över solroskärnor.
- Grädda mitt i ugnen cirka 45 minuter, tills en sticka är torr när du sticker i den tjockaste delen.
- Låt brödet svalna i formen.
Kockens kommentar
Tips! Prova att byta ut de torkade aprikoserna mot torkade äpplen för omväxling. Du kan också använda pumpakärnor istället för solroskärnor på toppen. När brödet börjar bli torrt kan du rosta det.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 2,6 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.