Busenkel frukt- och frölimpa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal limpor: 1

Om filmjölksbröd >

 

 

Om ljust matbröd >

 

 

Så bakas ljust bröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Busenkel frukt- och frölimpa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 2062

GBR (GI) / port: 31

Recept: 2062 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 7%

Portionsvikt: 781 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om filmjölksbröd > Äts ej

Om ljust matbröd > Äts ej

Så bakas ljust bröd > Äts ej

...

Skapat av
Kungsörnen

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj en avlång stor brödform. Strimla aprikoser. Rosta solroskärnor i en torr panna.
  3. Blanda alla torra ingredienser. Rör i filmjölk, aprikoser och russin. Rör till en kladdig deg.
  4. Ös upp degen i formen. Strö över solroskärnor.
  5. Grädda mitt i ugnen cirka 45 minuter, tills en sticka är torr när du sticker i den tjockaste delen.
  6. Låt brödet svalna i formen.

Kockens kommentar

Tips! Prova att byta ut de torkade aprikoserna mot torkade äpplen för omväxling. Du kan också använda pumpakärnor istället för solroskärnor på toppen. När brödet börjar bli torrt kan du rosta det.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 2,6 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Yoghurtlimpa

Frukt- och nötbröd

Ljus kavring

Rågsiktsbröd grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem