Frukt- och nötbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 1

Kockskolan:

 

Om filmjölksbröd >

 

 

Om bakpulverbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Frukt- och nötbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 328

Kcal / portion: 3733

GBR (GI) / port: 52

Recept: 3733 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 16%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 1139 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om filmjölksbröd > Äts ej

Om bakpulverbröd > Äts ej

...

Skapat av
Kocklandslaget

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 170°C.
  2. Hacka hasselnötter. Skär aprikoser i långa strimlor. Riv äpple.
  3. Blanda alla ingredienser i valfri ordning. Häll upp smeten/degen i valfri smord form. Baka i ugnen 50 minuter.

Kockens kommentar

Saftigt, mustigt och läckert nötigt. Smakar nyttigt. Matcha gärna med smör blandat med nötig rapsolja eller syrlig färskost. Receptet är skapat av Patrik Fredriksson från Kocklandslaget.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat filmjölksbröd är runt 35%. Cirka 2 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Bakpulverbröd är det enklaste och snabbaste brödet man kan baka. Degen skall inte knådas eller jäsas, utan så snart bakpulvret blandats ut med övriga ingredienser skall det in i ugnen. Bikarbonat och hjorthornssalt har samma verkan. Läs mer > Baka bakpulverbröd.

Alternativ

Yoghurtlimpa

Havrelimpa

Mörkt filmjölksbröd

Rågsisktbröd grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem