
Havrelimpa med lingon och valnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 286

Kcal / portion: 2233

GBR (GI) / port: 47
Recept: 2233 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugen på 175ºC.
- Hacka valnötter.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
- Smörj (och bröa) en brödform. Häll smeten i formen.
- Sätt in nertill i ugn i 75 minuter.
Kockens kommentar
Ger ett halvfast och smakrikt bröd. Filmjölk kan bytas ut mot yoghurt. Solrosfrön kan bytas ut mot andra frön t.ex. linfrön och/eller olika kross och kli. Sirap kan bytas ut mot honung eller socker. Valnötter kan utelämnas eller bytas mot andra nötter.
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat filmjölksbröd är runt 35%. Cirka 2,5 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Bakpulverbröd är det enklaste och snabbaste brödet man kan baka. Degen skall inte knådas eller jäsas, utan så snart bakpulvret blandats ut med övriga ingredienser skall det in i ugnen. Bikarbonat och hjorthornssalt har samma verkan. Läs mer > Baka bakpulverbröd.