Havrelimpa med lingon och valnötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal limpor: 1

Om filmjölksbröd >

 

 

Om bakpulverbröd >

 

 

Om ljust matbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Havrelimpa med lingon och valnötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 286

Kcal / portion: 2233

GBR (GI) / port: 47

Recept: 2233 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 782 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om filmjölksbröd > %

Om bakpulverbröd > Äts ej

Om ljust matbröd > Äts ej

...

Skapat av
Lisa

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugen på 175ºC.
  2. Hacka valnötter.
  3. Blanda alla torra ingredienser.
  4. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  5. Smörj (och bröa) en brödform. Häll smeten i formen.
  6. Sätt in nertill i ugn i 75 minuter.

Kockens kommentar

Ger ett halvfast och smakrikt bröd. Filmjölk kan bytas ut mot yoghurt. Solrosfrön kan bytas ut mot andra frön t.ex. linfrön och/eller olika kross och kli. Sirap kan bytas ut mot honung eller socker. Valnötter kan utelämnas eller bytas mot andra nötter.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat filmjölksbröd är runt 35%. Cirka 2,5 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Bakpulverbröd är det enklaste och snabbaste brödet man kan baka. Degen skall inte knådas eller jäsas, utan så snart bakpulvret blandats ut med övriga ingredienser skall det in i ugnen. Bikarbonat och hjorthornssalt har samma verkan. Läs mer > Baka bakpulverbröd.

Alternativ

Yoghurtlimpa

Skärgårdslimpa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem