Skärgårdslimpa - filmjölkslimpa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 2

Kockskolan:

 

Om filmjölksbröd >

 

 

Om bakpulverbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Skärgårdslimpa - filmjölkslimpa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 3212

GBR (GI) / port: 50

Recept: 6424 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 1209 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om filmjölksbröd > Äts ej

Om bakpulverbröd > %

...

Skapat av
Skåvsjöholm

Tillagning (1 tim 40 min )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Blanda samman alla ingredienser väl. Smöra och bröa formen. Häll i smeten.
  3. Grädda i ugn i 1½ timme.
  4. Ta ut. Lossa runt kanterna med en kniv. Vänd upp på galler och låt svalna.

Kockens kommentar

Skärgårdslimpan är Skåvsjöholms mest efterfrågade recept. Brödet har god hållbarhet och går utmärkt att frysa. Önskas ett mindre sött bröd kan sirapsmängden minskas något och russinen kan utlämnas. Kross, kli och frön kan med fördel blötläggas i ljummet vatten några timmar innan bakning. Detta förbättrar bakegenskapen och gör brödet mer lättsmält.

Alternativ

Havrelimpa

Yoghurtlimpa

Rågsiktsbröd grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem