Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 606

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2423 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skala rödbetor. Koka i vatten cirka 10 minuter. Häll av vattnet. Skär i tunna skivor. Täck botten av en gratängform med rödbetorna. Lägg fisk ovanpå.
- Hacka tomat. Skala och finhacka rödlök. Blanda matlagningsgrädde med hummerfond, tomater, rödlök, gräslök och svartpeppar. Häll blandningen över fisk och rödbetor.
- Strö över riven ost. Tillaga i mitten av ugnen 30-40 minuter.
- Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen. Servera till fiskgratängen.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)