Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1553 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 1%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Pepparrot nyriven 1.5 msk 1%
Mineralsalt 0.5 tsk 0%
Vitpeppar 0%
...
![]()
Skapat av
Nordisk hälsa
Tillagning
- Sätt ugnen på 200ºC. Skala och koka potatis.
- Skiva tomat. Pensla en ugnsfast form med margarin. Dela fisk i portionsbitar. Lägg i formen. Peppra. Lägg tomat ovanpå. Peppra igen. Tillaga i ugnen cirka 15 minuter eller tills fisken är vit och fast.
- Koka ärtor mjuka. Mixa till mos i matberedare. Smaksätt med matlagningsgrädde, pepparrot, vitpeppar och salt.
- Servera fisk med potatis och ärtpurén. Pressa eventuellt över en klyfta citron.
Kockens kommentar
Sejen går att byta ut mot hokifilé.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)