Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 1042

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4170 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 18%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kolhydratbantning > Äts ej
Analys LCHF-metoden > Äts ej
...
![]()
Skapat av
LCHF för tjejer
Tillagning
- Lägg dill i en ugnsfast form. Krydda lax med salt och peppar runt om. Lägg på dillen med skinnsidan upp. Häll på olivolja. Var noga med att täcka med plastfilm eller folie. Låt stå framme i rumstemperatur och marinera i 5 timmar.
- Sätt ugnen på 175ºC. Baka laxen 15-20 minuter.
- Skala och kärna ur gurka. Riv eller skär i fina tärningar. Finhacka dill och mynta. Blanda yoghurt och philadelphiaost. Rör ihop med gurka, dill, mynta och pressad citron. Smaka av med olivolja, salt och peppar.
- Ta ut laxen ur ugnen. Dra av skinnet medan laxen är varm och skinnet släpper lätt. Servera laxen varm, kall eller ljummen. Lägg upp på fräsch dill. Garnera med tomatklyftor runt om. Servera med gurksåsen och valfria grönsaker.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)