
Stekt Skrei (torsk) med chorizokorv och mandelpotatispuré
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2011 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Förvärm ugnen till 200°C. Skrapa skrei-skinn ordentligt. Skär fisken i lika stora portionsbitar. Lägg bitarna i vatten. Tillsätt salt. Låt dem ligga i 15 minuter.
- Skala potatisen. Skär i skivor eller tärningar. Koka mjuka i osaltat vatten.
- Skär korv i små tärningar. Stek gyllenbruna och knapriga i stekpannan.
- Ta ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda dem med finhackad persilja och rivet citronskal.
- Ta upp och torka skrei-bitarna ordentligt. Bryn skreien i olja med skinnsidan nedåt. Lägg sedan skrei-bitarna på en plåt med skinnsidan uppåt. Efterstek dem i ugn i cirka 4 minuter tills de är precis genomstekta.
- Värm mjölk. Häll av kokvattnet från potatisen. Ånga potatisarna tills de är helt torra. Detta är viktigt för att få en lätt, fin puré. Mosa potatis. Tillsätt mjölk. Rör i smör. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Vill du prova något nytt? Laga stekt skrei med chorizokorv och mandelpotatispuré. Du kommer inte att ångra dig.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)