Stekt Skrei (torsk) med chorizokorv och mandelpotatispuré
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mjölk

2.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stekt Skrei (torsk) med chorizokorv och mandelpotatispuré

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2011 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 4%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 443 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Mjölk 2.0 dl 6%

Smör normalsaltat 2.0 msk 10%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Förvärm ugnen till 200°C. Skrapa skrei-skinn ordentligt. Skär fisken i lika stora portionsbitar. Lägg bitarna i vatten. Tillsätt salt. Låt dem ligga i 15 minuter.
  2. Skala potatisen. Skär i skivor eller tärningar. Koka mjuka i osaltat vatten.
  3. Skär korv i små tärningar. Stek gyllenbruna och knapriga i stekpannan.
  4. Ta ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda dem med finhackad persilja och rivet citronskal.
  5. Ta upp och torka skrei-bitarna ordentligt. Bryn skreien i olja med skinnsidan nedåt. Lägg sedan skrei-bitarna på en plåt med skinnsidan uppåt. Efterstek dem i ugn i cirka 4 minuter tills de är precis genomstekta.
  6. Värm mjölk. Häll av kokvattnet från potatisen. Ånga potatisarna tills de är helt torra. Detta är viktigt för att få en lätt, fin puré. Mosa potatis. Tillsätt mjölk. Rör i smör. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Vill du prova något nytt? Laga stekt skrei med chorizokorv och mandelpotatispuré. Du kommer inte att ångra dig.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem