
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1742 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 10%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skrapa skreiskinn rent från fjäll. Skär skreien i fina portionsbitar. Salta och peppra. Låt ligga medan såsen tillagas.
- Skala och finhacka schalottenlök. Koka schalottenlöken och rödvin utan lock tills det bara är drygt 1 msk vätska kvar. Skär smöret i tärningar. Rör i tärningarna en efter en. Såsen får inte koka medan smöret rörs i eftersom den då kan skära sig. Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
- Bryn skreibitarna i en stekpanna med skinnsidan nedåt i olja och smör. Lägg skreien på bakplåtspapper på en plåt med skinnsidan uppåt. Efterstek mitt i ugnen tills den är precis genomstekt, cirka 6 minuter.
- Rensa svamp. Stek i smör. Salta och peppra. Servera fisken med såsen, stekt svamp och råstekt potatis.
Kockens kommentar
En fin bit skrei och en god rödvinssås, mer behövs inte för att njuta lite extra. Använd digitaltermometer om du känner dig osäker. Vid 52°C är fisken klar.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)