Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör

 

 

 

Champinjoner

250.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stekt skrei (torsk) med rödvinssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1742 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 10%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 288 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör 

Champinjoner 250.0 gram 4%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Skrapa skreiskinn rent från fjäll. Skär skreien i fina portionsbitar. Salta och peppra. Låt ligga medan såsen tillagas.
  3. Skala och finhacka schalottenlök. Koka schalottenlöken och rödvin utan lock tills det bara är drygt 1 msk vätska kvar. Skär smöret i tärningar. Rör i tärningarna en efter en. Såsen får inte koka medan smöret rörs i eftersom den då kan skära sig. Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
  4. Bryn skreibitarna i en stekpanna med skinnsidan nedåt i olja och smör. Lägg skreien på bakplåtspapper på en plåt med skinnsidan uppåt. Efterstek mitt i ugnen tills den är precis genomstekt, cirka 6 minuter.
  5. Rensa svamp. Stek i smör. Salta och peppra. Servera fisken med såsen, stekt svamp och råstekt potatis.

Kockens kommentar

En fin bit skrei och en god rödvinssås, mer behövs inte för att njuta lite extra. Använd digitaltermometer om du känner dig osäker. Vid 52°C är fisken klar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem