Stekt Skrei (torsk) med ägg och kapris
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kapris

3.0 

msk

Citronjuice

2.5 

tsk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stekt Skrei (torsk) med ägg och kapris

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2120 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 13%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 297 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kapris 3.0 msk 0%

Citronjuice 2.5 tsk 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Skär fisk i portionsbitar. Strö över salt. Låt dra i 7 minuter.
  2. Koka ägg 5 minuter. Skala räkor. Skala och skär ägg i klyftor. Skala och finhacka vitlök.
  3. Skala och hacka schalottenlök. Bryn smör och schalottenlöken lätt. Tillsätt kapris. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Skölj av och torka fisken. Värm solrosolja i én stekpanna. Lägg i fisken. Stek tills den är nästan genomstekt, 6-7 minuter. Först då vänder du fisken och steker den 1-2 minuter på den andra sidan. Tillsätt smör och vitlök i stekpannan mot slutet av stektiden. Ös smöret försiktigt över fisken.
  5. Servera fisken med räkor, ägg och kaprissmöret. Avsluta med att strö över riven pepparrot.

Kockens kommentar

Den här skreirätten är inte bara god och lätt att laga. Den blir också vacker på tallriken. Smaklig måltid!

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem