
Stekt Skrei (torsk) med ägg och kapris
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2120 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 13%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skär fisk i portionsbitar. Strö över salt. Låt dra i 7 minuter.
- Koka ägg 5 minuter. Skala räkor. Skala och skär ägg i klyftor. Skala och finhacka vitlök.
- Skala och hacka schalottenlök. Bryn smör och schalottenlöken lätt. Tillsätt kapris. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Skölj av och torka fisken. Värm solrosolja i én stekpanna. Lägg i fisken. Stek tills den är nästan genomstekt, 6-7 minuter. Först då vänder du fisken och steker den 1-2 minuter på den andra sidan. Tillsätt smör och vitlök i stekpannan mot slutet av stektiden. Ös smöret försiktigt över fisken.
- Servera fisken med räkor, ägg och kaprissmöret. Avsluta med att strö över riven pepparrot.
Kockens kommentar
Den här skreirätten är inte bara god och lätt att laga. Den blir också vacker på tallriken. Smaklig måltid!Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)