Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2075 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Lax rökt 250.0 gram 20%
Gräddfil 1.0 dl 7%
Smör och/el. matolja 4.0 msk 20%
...
![]()
Skapat av
Caroline på Viktklubben.net
Tillagning
- Finriv morot, palsternacka, ost och vitlök. Grovriv squash och finhacka chilin.
- Blanda samman grönsaker, mjöl, ägg, salt och peppar till en smet.
- Stek på svag värme under lock ca 4 minuter på varje sida.
- Servera med några skivor rökt lax och en klick gräddfil.
Kockens kommentar
Det går att byta ut den rökta laxen till steka laxbitar.Gräddfilen kan bytas mot naturell youghurt med lite kesella mager alt. grekisk/turkisk youghurt.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)