Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 219
            Kcal / portion: 967
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 3867 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 15%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tomater 1.0 styck 0%
Gul lök 1.0 styck 1%
Sallatsblad 4.0 styck 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
 - Finhacka chili. Riv citronskal. Skär lax i mindre bitar. Lägg lax, chili, citronskal och ägg i en matberedare. Mixa snabbt ihop. Smaka av med salt och peppar. Forma till biffar.
 - Skala och kärna ur avokado. Mosa och blanda med creme fraiche. Finhacka chili. Riv citronskal. Blanda i avokadon. Pressa i några droppar av citronsaften.
 - Skär potatis i klyftor. Lägg på en plåt. Ringla över olja. Salta. Sätt in i ugn cirka 20 minuter.
 - Skiva tomat och lök. Stek laxbiffarna cirka 4 minuter på varje sida i smör. Stek brödskivorna i smör tills de får lite färg. Montera ihop burgaren som på bilden.
 
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)