
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 782

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3127 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 14%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Sätt in sötpotatis. Baka tills den är mjuk, 20-50 minuter beroende på storlek. Tag ut och låt svalna. Skär i kuber.
- Skär lax i kuber. Salta lätt. Skiva chorizo (används rå chorizo kan du baka av den först så är det lättare att skiva den). Dela tomater och lök.
- Rör ihop smör, skal från citron och juice från hälften av citronen.
- Klipp till 4 aluminiumfolieark, cirka 25x25 cm. Fördela ut alla ingredienserna. Klicka över smöret. Förslut. Sätt in i ugnen 15-20 minuter.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)