
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 438

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1754 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Förvärm ugnen på 130°C.
- Skär torsk i jämnstora portionsbitar. Strö över salt. Låt stå. Skär av ”armarna” på fänkål. Hyvla resten väldigt tunt. Lägg i kallt vatten.
- Skala kräftor. Lägg stjärtarna i en skål och skalen i en annan. Skala och hacka lök och vitlök. Skär resten av fänkålen i mindre bitar.
- Fräs lök, vitlök och fänkål i olja. Tillsätt kräftskal och tomatpuré. Slå på vitt vin och vatten. Koka upp och låt sjuda sakta i 15 minuter.
- Sila i en ny kastrull. Reducera till hälften. Slå i grädde. Koka 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg torsken på en plåt. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
- Häll av vattnet på fänkålen. Vänd med olja, salt, kräftstjärtar och dill.
- Skumma upp såsen med en stavmixer. Servera sedan torsken med salladen, den skummiga såser och gärna lite kokt potatis eller en krämig potatispuré.
Kockens kommentar
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)