Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Dill

4.0 

kvistar

Grädde

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Torskrygg med kräft- och fänkålsallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 438

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1754 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 460 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Dill 4.0 kvistar 0%

Grädde 1.0 dl 21%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Förvärm ugnen på 130°C.
  2. Skär torsk i jämnstora portionsbitar. Strö över salt. Låt stå. Skär av ”armarna” på fänkål. Hyvla resten väldigt tunt. Lägg i kallt vatten.
  3. Skala kräftor. Lägg stjärtarna i en skål och skalen i en annan. Skala och hacka lök och vitlök. Skär resten av fänkålen i mindre bitar.
  4. Fräs lök, vitlök och fänkål i olja. Tillsätt kräftskal och tomatpuré. Slå på vitt vin och vatten. Koka upp och låt sjuda sakta i 15 minuter.
  5. Sila i en ny kastrull. Reducera till hälften. Slå i grädde. Koka 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg torsken på en plåt. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
  7. Häll av vattnet på fänkålen. Vänd med olja, salt, kräftstjärtar och dill.
  8. Skumma upp såsen med en stavmixer. Servera sedan torsken med salladen, den skummiga såser och gärna lite kokt potatis eller en krämig potatispuré.

Kockens kommentar

 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem