
Cornflakespanerad spätta med bacon och gurkyoghurt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 676

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2706 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Mezeyoghurt 2.0 dl 11%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Potatis 0.8 kilo 20%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala gurka lite slarvigt. Halvera och skrapa ur kärnorna. Skär i tunna båtar. Salta. Låt stå i 15 minuter. Riv citronskal och vitlöksklyfta.
- Skala och koka potatis.
- Strimla bacon fint. Stek knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Krama ur gurkan. Blanda med yoghurt, citron och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Panera: Torka fisk torr. Vänd i mjöl. Vispa upp ägg. Lägg och vänd fisken sedan däri. Krossa cornflakes lite. Avsluta med att vända fisken i ”krosset”.
- Lägg smör i en stekpanna och ställ den på spisen. När smöret börjar ”krusa” sig lägger du ner fisken. Stek 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
- Servera med bacon, yoghurt och nykokt potatis.
Kockens kommentar
Cornflakes låter lite konstigt men det blir galet krispigt och gott.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)