
Sesamlax på asiatisk grönt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 980

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3918 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Koka upp vatten. Låt nudlar koka 3 minuter. Skölj i kallt vatten.
- Skär lax i mellanstora bitar. Blanda soja och sesamfrön. Pensla blandningen på laxen och låt marineras.
- Dela broccoli i små buketter. Skiva paprika och pak choi i bitar. Stek broccoli, paprika och pakchoi tillsammans med wokgrönsaker på plåt 20 minuter i ugn.
- Tillsätt väl avrunna äggnudlar. Toppa med laxen. Stek ytterligare i 10 minuter.
- Finhacka jordnötter. Koka i kokosmjölken tillsammans med de övriga ingredienserna, utom lime. på svag värme i 10 minuter. Smaka av med limesaft. Servera jordnötssåsen i en skål.
Kockens kommentar
Lagar du fisk i ugn så överstek inte fisken. Använd stektermometer. När fisken når 55-58 grader är den färdig.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)