Sesamlax på asiatisk grönt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om nudlar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sesamlax på asiatisk grönt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 980

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3918 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 878 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om nudlar > Äts ej

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka upp vatten. Låt nudlar koka 3 minuter. Skölj i kallt vatten.
  3. Skär lax i mellanstora bitar. Blanda soja och sesamfrön. Pensla blandningen på laxen och låt marineras.
  4. Dela broccoli i små buketter. Skiva paprika och pak choi i bitar. Stek broccoli, paprika och pakchoi tillsammans med wokgrönsaker på plåt 20 minuter i ugn.
  5. Tillsätt väl avrunna äggnudlar. Toppa med laxen. Stek ytterligare i 10 minuter.
  6. Finhacka jordnötter. Koka i kokosmjölken tillsammans med de övriga ingredienserna, utom lime. på svag värme i 10 minuter. Smaka av med limesaft. Servera jordnötssåsen i en skål.

Kockens kommentar

Lagar du fisk i ugn så överstek inte fisken. Använd stektermometer. När fisken når 55-58 grader är den färdig.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem