
Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 251

Kcal / portion: 583

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2333 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 19%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Frys lax i minst två dygn innan du tinar och grillar den helt kort.
- Tänd grillen. Rosta fänkålsfrön i het panna. Rör om. När de fått färg ta av från spisen. Mixa med flingsalt i kryddkvarn eller i en mortel.
- Stycka laxen i avlånga bitar. Rulla i fänkålsmjölet. Pensla på olja. Grilla på hög värme, 20-30 sek på varje sida. Låt vila.
- Smula ner chévreost i en bunke. Mixa med crème fraîche. Smaka av med svartpeppar.
- Lägg oliver på en tallrik med papper på. Torka i mikrovågsugn. Full effekt tills de är helt torra, så de går att krossa till smulor. Strö till sist olivsmulorna över rätten.
Kockens kommentar
Så enkelt och så gott. Laxen grillar du 20-30 sekunder. Den ska vara röd i mitten.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)