
Lågtempad lax med svamp i dill
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 379

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1517 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 100°C.
- Gnid in laxen med salt, peppar, olivolja och citronskal. Täck en ugnsform med plastfolie. Stick in en termometer i fiskens mitt. Baka i ugnen till en innertemperatur på 40°C.
- Stek svamp i smör. Tillsätt dill innan servering. Smaka av med salt och peppar. Servera med fisken. Toppa med lite rom och dillvippor.
Kockens kommentar
När du tillagar laxen på låg temperatur blir den saftigare och därför godare även dagen efter.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)