Halstrad lax med varm senapsdressing
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Halstrad lax med varm senapsdressing

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 623

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2493 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 396 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pumpor > Äts ej

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Skala rotfrukter, pumpa och potatis. Skär i ungefär lika stora bitar. (Gärna olika former - det blir vackert när man serverar!) Lägg på en ugnsplåt. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen 35-40 minuter. Vänd lite så de får en jämn färg.
  3. Dela upp laxen i portionsbitar. När det är 5 minuter kvar för rotfrukterna halstrar du laxen. (Det gör du genom att steka laxen cirka 2 minuter på varje sida i en het panna med lite olja).
  4. Värm alla ingredienser till dressingen i en liten kastrull på låg värme. Lägg laxen på rotfrukterna. Ringla över dressingen. Garnera med krondill.

Kockens kommentar

Halstrad lax med ugnsbakade rotfrukter tillsammans med en varm senapsdressing. Perfekt till en fredagsmiddag när du vill göra något gott som går snabbt och enkelt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem