Citrusgravad lax
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Lime färskpressad

1.0 

styck

Grönpeppar torkad

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citrusgravad lax

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 283

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2266 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 8%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 191 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Grönpeppar torkad 1.0 msk 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (20 min + 72 tim )

  1. Frys lax i minst två dygn innan du tinar och gravar den.
  2. Skölj laxen i kallt vatten. Torka. Skär bort fett och hinnor. Dra bort ryggbenen med tång alt. pincett.
  3. Tvätta citrusfrukterna. Riv det yttersta skalet fint. Hacka grönpeppar. Blanda det rivna skalet med salt, socker och grönpeppar. Gnid in laxen med kryddblandningen.
  4. Avsluta med att pressa saften ur citrusfrukterna och slå det över laxen. Låt laxen vila i rumstemperatur minst en timme. Innan den ställs i kylskåpet, minst ett dygn.

Kockens kommentar

Grava lax själv är lätt och det blir tusen gånger godare än att köpa färdig. Prova citrusgravad lax.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem