
Citrusgravad lax
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 283

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2266 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Grönpeppar torkad 1.0 msk 0%
...
![]()
Skapat av
Norsk Fisk
Tillagning (20 min + 72 tim )
- Frys lax i minst två dygn innan du tinar och gravar den.
- Skölj laxen i kallt vatten. Torka. Skär bort fett och hinnor. Dra bort ryggbenen med tång alt. pincett.
- Tvätta citrusfrukterna. Riv det yttersta skalet fint. Hacka grönpeppar. Blanda det rivna skalet med salt, socker och grönpeppar. Gnid in laxen med kryddblandningen.
- Avsluta med att pressa saften ur citrusfrukterna och slå det över laxen. Låt laxen vila i rumstemperatur minst en timme. Innan den ställs i kylskåpet, minst ett dygn.
Kockens kommentar
Grava lax själv är lätt och det blir tusen gånger godare än att köpa färdig. Prova citrusgravad lax.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)