Torsk provencale
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 92
            Kcal / portion: 491
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 1965 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200°C.
 - Skiva potatis, morötter och lök. Lägg i en ugnsform med olivolja. Ställ in ugnen 20 minuter.
 - Blanda smör, hackad persilja och skal från citron i en skål. Smaka av med salt och peppar.
 - Skiva vitlöksklyftor. Klyfta citroner. Halvera tomater. Lägg allt tillsammans med torsk och hönsbuljong i ugnsformen. Stek i ytterligare 10 minuter.
 - Fördela persiljesmör över torsken. Lägg i sockerärter. Ställ in i ugnen tills smöret har smält.
 
Kockens kommentar
Fisk i ugn är toppen om du vill få tid till annat. Ugnen gör jobbet och du slipper stå och passa vid spisen.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)