
Torsk- och laxburgare
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 395

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1580 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 22%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Blanda ihop majonnäs, chilisås och kajennepeppar. Smaka av med salt och peppar.
- Börja med att ta bort skinnet på lax. Skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar. Kör i en mixer till en jämn fiskfärs.
Lägg färsen i en bunke. - Tillsätt ägg, ströbröd, persilja och juice från citron. Salta, peppra och blanda ordentligt. Täck skålen med folie och låt vila i 20 minuter i kylen.
- Ta ut färsen. Forma till burgare. Häll rikligt med olja i en stekpanna. Låt oljan bli varm. Stek/fritera burgarna 2-3 minuter på varje sida. De ska få en härlig gyllene yta.
- Servera med sallad, tomat, chilimajonnäs och bröd.
Kockens kommentar
Lätt och gott till helgen. Gör lax- och torskburgare med förslagsvis en härlig, lagom het chilimajonnäs.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)