Torsk- och laxburgare
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Chilisås tomat

2.0 

msk

Kajennpepparpulver

1.0 

krm

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Torsk- och laxburgare

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 395

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1580 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 22%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 149 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Chilisås tomat 2.0 msk 2%

Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Blanda ihop majonnäs, chilisås och kajennepeppar. Smaka av med salt och peppar.
  2. Börja med att ta bort skinnet på lax. Skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar. Kör i en mixer till en jämn fiskfärs.
    Lägg färsen i en bunke.
  3. Tillsätt ägg, ströbröd, persilja och juice från citron. Salta, peppra och blanda ordentligt. Täck skålen med folie och låt vila i 20 minuter i kylen.
  4. Ta ut färsen. Forma till burgare. Häll rikligt med olja i en stekpanna. Låt oljan bli varm. Stek/fritera burgarna 2-3 minuter på varje sida. De ska få en härlig gyllene yta.
  5. Servera med sallad, tomat, chilimajonnäs och bröd.

Kockens kommentar

Lätt och gott till helgen. Gör lax- och torskburgare med förslagsvis en härlig, lagom het chilimajonnäs.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem