Ugnsbakad sej med tomat, paprika och rödlök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Basilika finhackad

3.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnsbakad sej med tomat, paprika och rödlök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 72

Kcal / portion: 336

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1346 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 466 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Basilika finhackad 3.0 msk 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C. Salta och peppra fisk. Ställ åt sidan. Skålla tomater. Kärna ur och skär i tjocka klyftor. Finhacka vitlök.
  2. Skär lök i tjocka skivor. Skiva upp paprikan. Värm olivolja. Tillsätt löken. Fräs tills den är mjuk. Tillsätt paprikan och stek i cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt vitlöken och tomaterna. Fräs under lock i cirka 5 minuter. Rör i persilja och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  4. Pensla fisken med olja. Lägg i en eldfast form. Stek i ugn cirka 10 minuter eller tills den är färdig. Droppa pressad citronsaft över. Servera ihop med grönsakerna.

Kockens kommentar

Sej är en härlig matfisk som du kan gör mycket med. Den här ugnsbakade fisken är snabb och enkel att laga till och blir supergod.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem