
Ugnsbakad sej med tomat, paprika och rödlök
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 72

Kcal / portion: 336

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1346 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Basilika finhackad 3.0 msk 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
...
![]()
Skapat av
Norsk Fisk
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200°C. Salta och peppra fisk. Ställ åt sidan. Skålla tomater. Kärna ur och skär i tjocka klyftor. Finhacka vitlök.
- Skär lök i tjocka skivor. Skiva upp paprikan. Värm olivolja. Tillsätt löken. Fräs tills den är mjuk. Tillsätt paprikan och stek i cirka 5 minuter.
- Tillsätt vitlöken och tomaterna. Fräs under lock i cirka 5 minuter. Rör i persilja och basilika. Smaka av med salt och peppar.
- Pensla fisken med olja. Lägg i en eldfast form. Stek i ugn cirka 10 minuter eller tills den är färdig. Droppa pressad citronsaft över. Servera ihop med grönsakerna.
Kockens kommentar
Sej är en härlig matfisk som du kan gör mycket med. Den här ugnsbakade fisken är snabb och enkel att laga till och blir supergod.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)