Ljus gryta på kalv med primörer
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så långkokas kött >

 

 

Så skummar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ljus gryta på kalv med primörer

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 540

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2159 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 618 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så långkokas kött > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (3 tim )

  1. Lägg köttet i en stor kastrull. Spola med kallt vatten i cirka 5 minuter (detta kommer att göra grytan ljusare).
  2. Slå bort vattnet. Häll på buljong, se till att det täcker. Skala lök och morot. Lägg i grytan. Ställ grytan på spisen. Koka upp och skumma av. Ställ att puttra på svag värme i 1,5 - 2 timmar, tills köttet känns mört.
  3. Skala knippmorötter och gulbetor. Koka i lite lättsaltat vatten.
  4. Plocka upp lök och morot ur grytan. Slå i grädde. Koka ihop lite. Smaka av med salt och peppar. Red av lätt med maizena utrört i lite kallt vatten. Vänd i primörerna. Servera med nykokt färskpotatis.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem