
Ljus gryta på kalv med primörer
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 540

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2159 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så långkokas kött > Äts ej
Så skummar man > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (3 tim )
- Lägg köttet i en stor kastrull. Spola med kallt vatten i cirka 5 minuter (detta kommer att göra grytan ljusare).
- Slå bort vattnet. Häll på buljong, se till att det täcker. Skala lök och morot. Lägg i grytan. Ställ grytan på spisen. Koka upp och skumma av. Ställ att puttra på svag värme i 1,5 - 2 timmar, tills köttet känns mört.
- Skala knippmorötter och gulbetor. Koka i lite lättsaltat vatten.
- Plocka upp lök och morot ur grytan. Slå i grädde. Koka ihop lite. Smaka av med salt och peppar. Red av lätt med maizena utrört i lite kallt vatten. Vänd i primörerna. Servera med nykokt färskpotatis.