Poule (poularde) au pot, kyckling kokt i vitt vin
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så kokas höns, kyckling >

 

 

Om höns, kyckling >

 

 

Om poule au pot >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Poule (poularde) au pot, kyckling kokt i vitt vin

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 722

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2890 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 617 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så kokas höns, kyckling > Äts ej

Om höns, kyckling > Äts ej

Om poule au pot > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Stycka kycklingen. Låren delas i leden. Vingen skärs ut. Bröstet skärs ut med bröstbenet kvar och delas rakt över en gång.
  2. Tillbehör: Skala och koka potatis.
  3. Koka: Lägg kycklingen i en stor kastrull. Fyll med kallt vatten så det täcker. Koka upp. Häll av vattnet. Spola rent kycklingen. Gör rent kastrullen. Alternativt skumma av väl.
  4. Lägg tillbaka kycklingen i kastrullen. Slå på vitt vin och buljong så det täcker. Koka upp och dra ner värmen. Koka på svag värme.
  5. Dela champinjonerna och lägg i. Skär fänkål i fyra delar och lägg i grytan. Skala lökar och lägg i grytan. Koka på svag värme i cirka 25 minuter.
  6. Plocka upp kycklingen och lägg i en djup skål. Red av grytan med maizena utrört i lite kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över kycklingen. Garnera eventuellt med lite persilja. Servera med nykokt potatis.

Kockens kommentar

När man kokar upp kycklingen och sedan rengör kastrullen för att sedan koka klart kallar vi kockar för att man blancherar, det gör att buljongen blir ljus och klar.

Borretanlök är en liten tillplattad kepalök, en variant av gul lök. Benämns oftast "pärllök" i Sverige vilket är missvisande. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Kokt höna med ris och curry

Dillkyckling i sötsur sås

Kokt kyckling i dillsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem