
Dillkyckling i sötsur sås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1588 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 1%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om kastruller > Äts ej
Så kokas höns, kyckling > Äts ej
Om höns, kyckling > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Skala och tärna morötter. Skär kycklingen i mindre bitar. Finhacka dill.
- Koka upp vatten+fond i kastrull eller gryta. Lägg i morötterna och koka dem i 3-5 minuter. Lägg i kycklingen och låt koka upp och låt sedan sjuda i cirka 5 minuter.
- Sås: Tillsätt crème fraiche, socker, ättika och dill. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt. Såsen i receptet är ganska rinnig. Önskas tjockare sås, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka in några minuter.
Kockens kommentar
Kokt kyckling är billig och hälsosam mat. Förr innan gödkycklingen tid var kokt höna vanligt som söndagsmiddag. Läs mer > Om höns, kyckling.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel