Dillkyckling i sötsur sås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om kastruller >

 

 

Så kokas höns, kyckling >

 

 

Om höns, kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Dillkyckling i sötsur sås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1588 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 1%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 455 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om kastruller > Äts ej

Så kokas höns, kyckling > Äts ej

Om höns, kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Skala och tärna morötter. Skär kycklingen i mindre bitar. Finhacka dill.
  3. Koka upp vatten+fond i kastrull eller gryta. Lägg i morötterna och koka dem i 3-5 minuter. Lägg i kycklingen och låt koka upp och låt sedan sjuda i cirka 5 minuter.
  4. Sås: Tillsätt crème fraiche, socker, ättika och dill. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt. Såsen i receptet är ganska rinnig. Önskas tjockare sås, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka in några minuter.

Kockens kommentar

Kokt kyckling är billig och hälsosam mat. Förr innan gödkycklingen tid var kokt höna vanligt som söndagsmiddag. Läs mer > Om höns, kyckling.

Alternativ

Kokt höna med ris och curry

Poule au pot, kokt kyckling i vitt vin

Kokt kyckling i dillsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem