Kokt kyckling i dillsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så kokas höns, kyckling >

 

 

Om höns, kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kokt kyckling i dillsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2485 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 535 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så kokas höns, kyckling > Äts ej

Om höns, kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Skala och grovskiva lök, morot och selleri. Finhacka dill. Skär kycklingen i två delar.
  2. Koka: Lägg kycklingen i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Koka upp och skumma av väl de första 5 minutrarna. Tillsätt lök, morot, selleri, fond, lagerblad, peppar och lite salt. Låt småkoka totalt 30-40 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Sås: Mät upp buljong från kycklingkoket. Sila buljongen genom finmaskig sil. Låt svalna och skumma av ytfett.
  5. Hetta upp smör i en kastrull, vispa ner lite mjöl och tillsätt buljongen. Låt småkoka i 5 minuter. Späd med vatten om för tjockt. Tillsätt dill mot slutet. Salta och peppra.
  6. Koka upp vatten. Lägg ner sockerärterna 1 minut. Ta ur och servera.

Kockens kommentar

Tamhöns är olika varianter av arten bankivahöna, tillhörande släkte djungelhöns (läs mer > Om hönsfågel). Redan 2000 år f.Kr. höll man höns som tamfågel. Läs mer > Om höns, kyckling.

Alternativ

Kokt höna med ris och curry

Dillkyckling i sötsur sås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem