
Kokt kyckling i dillsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2485 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så kokas höns, kyckling > Äts ej
Om höns, kyckling > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Skala och grovskiva lök, morot och selleri. Finhacka dill. Skär kycklingen i två delar.
- Koka: Lägg kycklingen i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Koka upp och skumma av väl de första 5 minutrarna. Tillsätt lök, morot, selleri, fond, lagerblad, peppar och lite salt. Låt småkoka totalt 30-40 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Sås: Mät upp buljong från kycklingkoket. Sila buljongen genom finmaskig sil. Låt svalna och skumma av ytfett.
- Hetta upp smör i en kastrull, vispa ner lite mjöl och tillsätt buljongen. Låt småkoka i 5 minuter. Späd med vatten om för tjockt. Tillsätt dill mot slutet. Salta och peppra.
- Koka upp vatten. Lägg ner sockerärterna 1 minut. Ta ur och servera.
Kockens kommentar
Tamhöns är olika varianter av arten bankivahöna, tillhörande släkte djungelhöns (läs mer > Om hönsfågel). Redan 2000 år f.Kr. höll man höns som tamfågel. Läs mer > Om höns, kyckling.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel