Laxwallenbergare med blomkålsmos och gröna ärtor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör

 

 

 

Gröna ärter frysta

 

 

Smör smält

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Laxwallenbergare med blomkålsmos och gröna ärtor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 917

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3668 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 14%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 522 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör 

Gröna ärter frysta 0%

Smör smält 0%

...

Skapat av
Tryffelsvinet

Tillagning

  1. Blomkålsmos: Bryt blomkålen i buketter och lägg i kastrull. Häll i grädde och låt stormkoka under lock i 10 minuter. Ta av lock och låt vätskan koka in. Tillsätt smör. Mixa blomkålen till mos. Smaka av med salt, vitpeppar och muskot.
  2. Laxwallenbergare: Skär lax i kuber, mixa i matberedare tills laxen är fint fördelad. Tillsätt äggula, grädde, potatismjöl, salt och vitpeppar. Blanda till jämn smet.
  3. Forma biffar och vänd i ströbröd. Stek biffarna i smör, på medelvärme. Ca 3 minuter per sida.
  4. Servera laxwallenbergarna med blomkålsmos, gröna ärtor och skirat smör. Toppa gärna med dill.

Kockens kommentar

Wallenbergare sägs vara uppkallad efter häradshövding Marcus Wallenberg, vilken var svärson till den gastronimiska författaren Charles Emil Hagdahl. Rätten görs traditionellt sett på kalv och serveras då med potatismos och gröna ärtor.

I detta sommarrecept tar vi oss dock friheten att byta ut både kalv och potatis. I stället gör vi mjälla wallenbergare på lax och serverar dessa med ett härligt gräddigt blomkålsmos. Gott, somrigt och fruktansvärt lättlagat.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem