
Sej på grönsaksbädd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 423

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1690 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Koka potatis. Låt kallna. Skär sen upp i medelstora tärningar.
- Tärna morötter, rotpersilja, rotselleri och zucchini. Skiva rödlöken i tunna skivor.
- Fräs grönsakerna snabbt i varm olja. Häll på vatten med buljongtärning. Låt det koka upp. Smaka av med salt.
- Skär fisk i bitar. Blanda ägg och vatten i en skål. I en annan skål blanda mjöl, salt och mejram. Vänd fisken först i äggskålen, därefter i mjölsskålen.
- Stek sejen i olja och smör i cirka 3 minuter på vardera sida tills fisken är genomstekt. Servera fisken på en bädd av varma grönsaker. Strö över persilja och gräslök och servera med bröd.
Kockens kommentar
Panerad sej stekt i olivolja på en bädd av fräscha grönsaker går snabbt och enkelt att laga. Perfekt och gott till vardagsmiddagen.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)