Sej på grönsaksbädd
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 80
            Kcal / portion: 423
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 1690 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Koka potatis. Låt kallna. Skär sen upp i medelstora tärningar.
 - Tärna morötter, rotpersilja, rotselleri och zucchini. Skiva rödlöken i tunna skivor.
 - Fräs grönsakerna snabbt i varm olja. Häll på vatten med buljongtärning. Låt det koka upp. Smaka av med salt.
 - Skär fisk i bitar. Blanda ägg och vatten i en skål. I en annan skål blanda mjöl, salt och mejram. Vänd fisken först i äggskålen, därefter i mjölsskålen.
 - Stek sejen i olja och smör i cirka 3 minuter på vardera sida tills fisken är genomstekt. Servera fisken på en bädd av varma grönsaker. Strö över persilja och gräslök och servera med bröd.
 
Kockens kommentar
Panerad sej stekt i olivolja på en bädd av fräscha grönsaker går snabbt och enkelt att laga. Perfekt och gott till vardagsmiddagen.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)