
Rödspätta i folie med grönsaker och skaldjur
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 416

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1665 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200ºC. Dela aluminiumfolie i delar. Lägg ihop dem 2 och 2. Lägg en klick smör på varje ark. Strö lite salt och peppar på rödspättan. Lägg dem som i en ring i foliearken.
- Skär grönsakerna i tunna strimlor. Fördela grönsaker, blåmusslor och kräftor i foliearken med en citronskiva på toppen. Häll på lite vitt vin och återslut foliepaketen.
- Lägg paketen i en långbana. Baka i ugnen tills fisken är genomkokt, 10-15 minuter. Öppna paketen och servera som det är.
Kockens kommentar
Denna rätt är som en skattkista för vuxna, fisk och skaldjur i en härlig blandning av kryddor. Detta är god mat från havet, lätt att laga och lika lätt att servera.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)