
Stekt kolja med apelsinsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 339

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1357 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 5%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Blanda samman vetemjöl, paprikapulver och peppar. Torka fiskfiléer. Vänd i blandningen av vetemjöl och kryddor.
- Stek fisken i en blandning av smör och olivolja. Lägg fiskfiléerna på ett varmt fat när de är färdigstekta.
- Finhacka lök, fräs den i smör eller olja till den är mjuk.
- Tillsätt sen fiskbuljong, apelsinjuice och apelsinskal. Koka upp såsen och låt koka ett par minuter innan du tillsätter matlagningsgrädde. Låt såsen koka 8-10 minuter så att den tjocknar något.
- Smaka av den med salt och peppar. Den kan också redas med maisenamjöl. Garnera med färsk basilika precis före servering.
Kockens kommentar
När man steker fisk ger en blandning av smör och olja det bästa resultatet. Smör ger smak och oljan tillåter hög stektemperatur.Tips!
Om du vill ha en sås som är blank så kan du sila den efter kokning.
Kokta grönsaker, råris, vanligt ris eller kokt potatis funkar alla som bra tillbehör.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)