Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 494

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1975 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 9%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Dela lax i portiomsbitar. Halstra laxen cirka 3 minuter på varje sida. Flytta laxen till en tallrik. Håll varm.
- Häll av spadet och skölj kikärter. I samma panna rostar du pinjenötter, kikärter och lök.
- Tillsätt en rosmarinkvist. Koka ur pannan med balsamvinäger. Tillsätt smör. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Halstra betyder att du steker eller grillar kort tid på hög värme. Den här rätten med bl a rostade pinjenötter gör du snabbt när du vill äta gott.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)