
Nordkap Special, frasig torsk med mos
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 550

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2199 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis mjuk.
- Dela under tiden torsk i fyra lika stora bitar. Vispa upp ägg. Vänd torsken i vetemjöl, därefter i äggen och avsluta sedan i ströbröd. Salta och peppra.
- Stek torsken i varm panna, i smör och rapsolja 3-4 minuter på vardera sida.
- Stompa moset och blanda ner smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
- Servera den stekta torsken med mos, gurka, en klick gräddfil och rostad lök. Avsluta med att toppa med lite grovhackad persilja.
Kockens kommentar
Vårt svar på korv med mos är Nordkap special. Torsk istället för korv, i övrigt är allt med.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)