
Curry och sesamgrillad lax
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 511

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3065 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Dela lax i två lika delar. Mixa samman peppar, salt och socker. Gnid in laxen med blandningen, cirka 1 timme innan grillning.
- Mal koriander och ingefära. Riv citrongrässtjälk fint. Blanda därefter dessa tillsammans med farinsocker, gurkmeja, curry och sesamfrön för att få till curryblandningen.
- Torka laxen torr. Gnid in med curryblandningen. Grilla ca 2 minuter på köttsidan, vänd laxen och grilla klart på skinnsidan. (Det gör inte så mycket om laxskinnet blir lite bränt, det är inget man behöver äta upp.)
- Skala och kärna ur gurka och mango. Dela gurka, mango och plommontomater i bitar. Finhacka chili och koriander. Pressa lime.
- Blanda de delade bitarna med koriandern, chilin, limen, olivolja och vatten. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Det är ingen konst att grilla lax. Prova den här kryddiga norska laxen nästa gång du tänder grillen.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)