Citrusmarinerad lax med gräslök, dill och rädisor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rädisor

1.0 

knippe

Strösocker

1.0 

krm

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citrusmarinerad lax med gräslök, dill och rädisor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1540 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 19%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 177 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Rädisor 1.0 knippe 1%

Strösocker 1.0 krm 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (20 min )

  1. Pressa citron. Hacka dill. Skär gräslök tunt. Blanda olivolja med citrussaft, gräslök och dill. Smaka av med socker, salt och svartpeppar.
  2. Skär lax i tunna skivor.
  3. Lägg lite av marinaden på ett fat. Lägg sedan på laxskivorna. Häll på marinad så att det täcker laxen ordentligt.
  4. Skiva rädisor tunt. Strö på laxen. Servera.

Kockens kommentar

När man till exempel gör en buffé med flera rätter, är det klokt att välja rätter som är enkla att göra men ändå smakrika. Som den här fräscha citrusmarinerade laxen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem