
Citrusmarinerad lax med gräslök, dill och rädisor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1540 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 19%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Pressa citron. Hacka dill. Skär gräslök tunt. Blanda olivolja med citrussaft, gräslök och dill. Smaka av med socker, salt och svartpeppar.
- Skär lax i tunna skivor.
- Lägg lite av marinaden på ett fat. Lägg sedan på laxskivorna. Häll på marinad så att det täcker laxen ordentligt.
- Skiva rädisor tunt. Strö på laxen. Servera.
Kockens kommentar
När man till exempel gör en buffé med flera rätter, är det klokt att välja rätter som är enkla att göra men ändå smakrika. Som den här fräscha citrusmarinerade laxen.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)