Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 710

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2839 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 14%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Hårt bröd 8.0 skivor 15%
Smör 60.0 gram 15%
Hårdost lagrad 8.0 skivor 11%
...
![]()
Skapat av
maggis
Tillagning (45 min )
- Skala och koka potatis. Låt svalna och skiva den tunt.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Hårdkoka ägg. Låt kallna. Hacka ägg och persilja. Riv ost.
- Skala och skiva lök. Fräs den i smör i en stekpanna tills den blir mjuk.
- Lägg potatis och lök i en ugnssäker form. Strö över ägg och persilja. Lägg på anjovisfiléer. Tillsätt anjovisspadet och grädden. Strö över den rivna osten.
- Grädda i ugnen ca 15 minuter.
- Servera med bröd , smör och ost.
Kockens kommentar
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)