Lättrökt chiligravad lax
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Salt

0.5 

dl

Chiliflingor

1.0 

msk

Enbär }

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lättrökt chiligravad lax

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 368

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3681 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 12%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 180 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt 0.5 dl 0%

Chiliflingor 1.0 msk 0%

Enbär } 2.0 msk 1%

...

Skapat av
Caroline på Viktklubben.net

Tillagning

  1. Rör ihop socker, salt (gärna röksalt som då mortlas först) och chiliflingor. Grovhacka enbär och tillsätt dem.
  2. Gnid in laxen på ovan och undersida. Lägg i plastpåse och låt stå i rumsvärme 1 timma tills salt och socker lösning smält. Ställ in i kylen över natten (eller bara några timmar).
  3. Se till att grillen inte är alltför het. Lägg laxsidan på ett folieark med skinnet nedåt på grillen. Sätt på locket och tillaga i cirka 20 minuter. Eller tillaga i ugn 150 grader i ca 20 minuter.
  4. Klart att servera med Tomatsalsa, Ananas och chilisalsa och eventuell färskpotatis.

Kockens kommentar

För att få den rökta smaken använder du röksalt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem