Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 112

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1121 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om fiskhälsa > Äts ej
Så marineras fisk > Äts ej
Om ceviche > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kocklandslaget
Tillagning
- Blanda limejuice, saft och Hallands Fläder med olja. Smaka av med salt och peppar.
- Tärna lax i 1x1 cm stora bitar. Marinera i 10 minuter. De ska ha fått en vitnad/frostig yta men får inte ha blivit torr och trådig. Skär grönsakerna under tiden.
- Skala och strimla lök. Skala gurka, tag bort kärnhus och skär i tärningar. Tärna avokado. Sila lagen från laxen över grönsakerna. Håll dessa separerade tills servering.
- Blanda laxkuberna med plockad dill, finskuren gräslök och de avrunna grönsakerna strax innan servering. Stick ned några romansalladsblad i varje ceviche. Fördela resterande marinad och njut.
Kockens kommentar
Recept skapat av Peter Jelksäter från kocklandslaget.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)