Fiskgratäng i gräddsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör normalsaltat

20.0 

gram

Mjölk

1.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fiskgratäng i gräddsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2683 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 562 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 20.0 gram 5%

Mjölk 1.5 dl 3%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Matidag

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Potatis skalas och kokas 15-20 minuter.
  2. Ugn 175ºC.
  3. Sås: Skiva den vita delen av purjolök och lägg i kastrull. Tillsätt mjölk, grädde, fiskbuljong och pressad vitlök. Rör om. Värm upp till kokning och låt stå på svag värme under omrörning cirka 25 minuter. Tillsätt citronjuice.
  4. Potatismos: Blanda och mosa samman ingredienserna.
  5. Smörj en ugnsfast form, lägg en krans med potatismos runt kanten. Förvärm formen cirka 10 minuter i ugnen.
  6. Hacka den gröna delen av purjolöken och värm den i panna med lite olja.
  7. Blanda crème fraîche i såsen. Häll hälften av såsen i formen och lägg i fiskfiléerna. Häll på resten av såsen. Fördela purjolökshacket över fiskgratängen.  
  8. Sätt i ugn cirka 30 minuter.
  9. Klipp gräslök över gratängen innan serveringen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem