Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2683 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 20 min )
- Potatis skalas och kokas 15-20 minuter.
- Ugn 175ºC.
- Sås: Skiva den vita delen av purjolök och lägg i kastrull. Tillsätt mjölk, grädde, fiskbuljong och pressad vitlök. Rör om. Värm upp till kokning och låt stå på svag värme under omrörning cirka 25 minuter. Tillsätt citronjuice.
- Potatismos: Blanda och mosa samman ingredienserna.
- Smörj en ugnsfast form, lägg en krans med potatismos runt kanten. Förvärm formen cirka 10 minuter i ugnen.
- Hacka den gröna delen av purjolöken och värm den i panna med lite olja.
- Blanda crème fraîche i såsen. Häll hälften av såsen i formen och lägg i fiskfiléerna. Häll på resten av såsen. Fördela purjolökshacket över fiskgratängen.
- Sätt i ugn cirka 30 minuter.
- Klipp gräslök över gratängen innan serveringen.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)