
Smördegstarteletter med äpple och mascarpone
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 307

Kcal / portion: 436

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4364 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 23%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om smördegar > Äts ej
Om smördegsbakelser > Äts ej
Så vispas ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 210°C.
- Riv mandelmassa. Blanda med smör. Rör i ägg, ett i taget. Rör i mjöl. Skala äpplen och klyfta.
- Rulla ut smördeg. Stansa ut rundlar, något större än portionsformen.
- Klä portionsformarna med smördeg. Lägg i mazarinmassa. Lägg på några äppelklyftor.
- Baka i ugnen i cirka 10 minuter. Tag ut och låt svalna.
- Vispa äggulor och socker vitt. Vänd ner mascarpone. Lägg en äggformad klick ovanpå tarteletterna. Riv över lite citronskal.