Smördegstarteletter med äpple och mascarpone
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 10

Om smördegar >

 

 

Om smördegsbakelser >

 

 

Så vispas ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smördegstarteletter med äpple och mascarpone

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 307

Kcal / portion: 436

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4364 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 23%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 142 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om smördegar > Äts ej

Om smördegsbakelser > Äts ej

Så vispas ägg > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 210°C.
  2. Riv mandelmassa. Blanda med smör. Rör i ägg, ett i taget. Rör i mjöl. Skala äpplen och klyfta.
  3. Rulla ut smördeg. Stansa ut rundlar, något större än portionsformen.
  4. Klä portionsformarna med smördeg. Lägg i mazarinmassa. Lägg på några äppelklyftor.
  5. Baka i ugnen i cirka 10 minuter. Tag ut och låt svalna.
  6. Vispa äggulor och socker vitt. Vänd ner mascarpone. Lägg en äggformad klick ovanpå tarteletterna. Riv över lite citronskal.

Kockens kommentar

Formellt är detta inte en tartelett (läs mer > Om tartelett). Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Alternativ

Chokladtartelett

Hallontartelett

Pärontartelett

Blixtsmördeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem