Tartelett med hallonkesella och apelsin
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om tartelett >

 

 

Om krustader >

 

 

Om bakelser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tartelett med hallonkesella och apelsin

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 185

GBR (GI) / port: 1

Recept: 739 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 140 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om tartelett > Äts ej

Om krustader > Äts ej

Om bakelser > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1.  Pensla köpekrustader invändigt med lite smält smör, eller lägg i en bit sallatsblad i botten, så behåller de sin krispighet bättre (se kommentar nedan).
  2. Riv skal på citron fint. Blanda med bär och florsocker. Mosa samman allt. Blanda med kesella.
  3. Filea apelsin, skär bort hinnan på klyftorna.
  4. Fyll krustaderna med kesellan. Dekorera med bär och apelsinklyftor.

Kockens kommentar

Formellt är detta inte en tartelett utan en krustad. Med fördel kan man byta krustadskalet mot ett tartelettskal, vilket passar bättre till söta bakelser. Läs mer > Om tartelett. Läs mer om krustader > klicka på ingrediens.

Alternativ

Äppeltartelet

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem