
Pärontartelette med kolasås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 251

Kcal / portion: 419

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1674 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 15%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om tartelett > Äts ej
Om smördegsbakelser > Äts ej
Om smördegar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Förvärm ugnen på 180ºC.
- Päron: Dela päronen på mitten. Ta bort kärnhus. Skiva päronet som på bilden, det vill säga så att skivorna fortfarande sitter ihop.
- Smördeg: Ta ut runda smördegsplättar, cirka 10 cm i diameter.
- Vispa upp ett ägg med en gaffel i en kopp och pensla smördegen.
- Lägg de runda smördegsplattorna på en plåt med smörpapper och päronhalvorna ovanpå.
- Baka mitt i ugnen och baka i 20-25 minuter.
- Sås: Laga under tiden sås (länk nedan), eller värm färdiglagad kolasås.
- Servera tarteletterna varma, ljumma eller kalla med varm eller kall sås.
Kockens kommentar
En variant är att byta ut päronet mot äpple. Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.